Soğuk havalar bizi mutfağa çağırıyor – Lazanyaya ne dersiniz?

Havalar soğuyor. Sizin oralar nasıl bilmiyorum ama İstanbul serin ve huzursuz. Yazı, denizi, güneşi, güzellikleri, özlenecek günleri, bu huzursuz ortamda geriye bırakıp, hem olana bitene sıkılmak hem de bu mevsim geçişini yapmak her zamankinden daha zor.

Bu huzursuz günler, çocukların da canını sıkıyor. Akşam oğluma yarın için lazanya yapayım, bari neşesi gelsin diye düşündüm. Çocukların seveceği bu lazanya için yıllardır keyifle oğluma yaptığım  Natalie Tuncer’e ve İtalyan babaannesine teşekkür ederim.

Kaynak: Doğumdan 7 yaşa kadar Miniklerin Yemek Keyfi, Natalie Tuncer ve Dr. Ozan Tuncer

IMG_8128[1] IMG_8129[1] IMG_8130[1] IMG_8131[1] IMG_2317[1]

Soğuk havalar bizi mutfağa çağırıyor – Lazanyaya ne dersiniz?

Bu nefis lazanya için üç aşama var. Ama birçok yemek için kullanabileceğiniz bolonez sosunuz ve peynirli beşamel sosunuz olacak. Önce bolonez sosla başlayın. Bu sos fazla yapıldığında buzlukta saklayabileceğiniz, istediğiniz zaman da spagettilere ekleyebileceğiniz bir sos. İsterseniz ekmek üstüne koyup, üzerine peynir rendeleyip fırına sürün, bir hafta sonu kolaylığı sağlayabilir size.

Bu sosta kullandığım kereviz saplarını, taze kereviz aldığımda yıkayıp doğrayıp buzluğa kaldırıyorum, ihtiyaç duyduğumda kullanıyorum. Bir diğer yöntem ise yaprakları kurutup saklamak. Her ikisi de et yemeklerine, makarna soslarına, kimi zaman çorbalara lezzet veriyor.

Lazanya için marketlerde makarnaların arasında bulabileceğiniz iki alternatif var. Biri kenarları kıvrımlı ve normal bir makarna gibi pişiriliyor, bu daha lezzetli bir sonuç veriyor. Diğeri ise önceden pişirilmiş ve kağıt gibi. Bu da paketten çıkarılıp doğrudan kullanılabildiği için daha pratik. Eately’den seçmek isterseniz başka tabi…

 

MALZEMELER:

Bolonez Sos –

Peynirli Beşamel Sos

Bolonez Sos

Beşamel Sos

Lazanya

 

 

Join the conversation

*Your comment will not be published, all fields are required.*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.